Spring naar inhoud

Libelle en Margriet

18/11/2009

Twee tijdschriften met een titel die naar de natuur verwijst. En dat is niet de enige overeenkomst, sterker nog: het is het enige verschil! Want ze zijn precies hetzelfde en dat al sinds de late middeleeuwen! Met artikelen van Cecile Dreesmann over naaldsierkunst, tekeningen van de huismus Marjolein Bastin en natuurlijk de columns van Mies Bouwman en Anne Wil Blankers. Je kan er zo flauw over doen als je wil, maar ondertussen hebben we het wel over een instituut waar vele generaties mee zijn opgegroeid. Bijna elke Nederlander heeft wel een gouden munt in huis. Kinderen kregen een gouden stuiver van Ria Bremer (waar ik doodsbenauwd voor was) bij Stuif es in. Maar hoofdredacteur Hanny van der Horst (waar niemand voor bevreesd was) beloonde elke briefschrijfster genereus met een gouden tientje!

– Even over de keuze voor dit onderwerp. Het doel van mijn blog is zoveel mogelijk lezers te krijgen. Dat vraagt om doelgroepdenken. De mannen zijn onder de pannen met mijn artikelen over auto’s en nu zijn de vrouwen aan de beurt met de huisvrouwbladen, lekker overzichtelijk. –

Nog even verder over het eeneiige tweelingblad. Eigenlijk heb ik het alleen gelezen tussen mijn 7e en 19e. En ook al behoorde ik misschien niet tot de doelgroep, het was natuurlijk een prachtige voorbereiding op een carrière als huisvrouw. Voor mij geen geheimen op het gebied van de kabeltrui en het draadjesvlees (of andersom). Maar ook kreeg ik op jonge leeftijd al ongelooflijk veel adviezen over zwangerschap en opvoeden. Eén ding heb ik nooit begrepen: waarom adverteerden ze op de voorkant altijd met artikelen die er niet in stonden?  ‘Exclusief interview met prinses Margriet’ of ‘Exclusief 99 tips voor een gezellige kerst’. Als ik een bladendokter was zou ik dat toch heel anders aanpakken!

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: