Spring naar inhoud

(W)aardig blog

05/11/2011

Volgens mij begon het met Expeditie Robinson. In dit  televisieprogramma spelen een aantal mensen op een onbewoond eiland dat ze Robinson Crusoe zijn. Deelnemers moeten elke week een collegadeelnemer uit de wedstrijd stemmen en ook beargumenteren waarom ze dit doen. Over het algemeen liegen ze  over hun motivatie. “Ik heb op Deborah gestemd omdat ik het idee heb dat ze haar kinderen erg mist.” zeggen ze, terwijl ze bedoelen: ik heb op Deborah gestemd want zij is een grote concurrente in het spel. Of: ik heb op Deborah gestemd want ik erger me kapot aan haar nasale stem en haar dominante gedrag. Maar het ultieme argument om Deborah uit de strijd te mikken is: ik vind haar niet Robinsonwaardig (dat lees je dus niet als Robins-onwaardig). Hier valt niets tegenin te brengen: als je niet Robinsonwaardig bent, verdien je het natuurlijk niet om mee te dingen naar de titel en de pot met geld. In de praktijk leggen de Robinsonwaardigen het overigens af tegen degenen die hen deze titel toebedelen.

Na een aantal seizoenen blijkt dat het begrip huppeldepupwaardig ineens overal opduikt. Bij Masterchef is een deelnemer niet Masterchefwaardig als hij geen ei kan koken. Een moddel is niet Topmoddelwaardig als ze normale benen heeft. Bij het programma Obese zijn te dunne deelnemers niet Obesewaardig.

En nu het toch gaat over televisieprogramma’s kan ik deze link makkelijk gebruiken als bruggetje (ofwel een geforceerde overgang van het ene naar het andere onderwerp).

Net als John de Mol – om maar eens een zijstraat te noemen – check ik elke dag mijn kijkcijfers. Niet de cijfers van The Voice of Holland maar natuurlijk van The Voice of Esdee. En ik kwam tot de volgende conclusie:

 • Als je buiten beschouwing laat dat ik er ruim 2 jaar over heb gedaan,
 • als je buiten beschouwing laat dat H. de tussenstand opvijzelt door tweemaal daags (als ware het een medicijn) mijn blog te bezoeken,
 • als je buiten beschouwing laat dat veel mensen absoluut niet op zoek zijn naar mijn blog maar door google worden verwezen via wonderlijke zoektermen zoals: ‘dubieuze mensen ontwijken’, ‘mies bouwman pruik’ of ‘kokhalzen cofferdam’,
 • als je dat allemaal buiten beschouwing laat, dan is 10.500 hits wel heel veel, daarom roep ik mezelf graag uit tot blogwaardig!
Advertenties
4 reacties leave one →
 1. Tanja Telraam, Ass. Hoofd Rekenkamer permalink
  06/11/2011 12:20

  Aangezien ik vandaag best rekenwaardig ben, schat ik dat 10.500 hits in 2 jaar zo’n 14 hits per dag zijn. Oké, minus H zijn dat er minstens 12. Om het uur een lezer dus en dan reken ik ook de nacht mee – waarin het lezen van boeken of blogs heel populair schijnt te zijn. En als de lezer gemiddeld een uur over het lezen van je blog doet (wat zeer waarschijnlijk is, want van leuke stukjes kun je geen genoeg krijgen) is er dus elke seconde iemand van jou blog aan het genieten.
  Ga zo door esdirkse, op naar een miljoenwaardige blog!

 2. 07/11/2011 15:06

  Uche, uche: mijn weblog is sinds ik via WP blog al +120.000 keer bezocht, zag ik zojuist. Maar of het lezenswaardig is en ik dus blogwaardig? Geen idee. Ik vind het gewoon ‘leuk’ om te doen.

  • esdirkse permalink*
   09/11/2011 17:25

   Je blog is beslist lezenswaardig en de moeite waardig. Je naam doet natuurlijk al vermoeden dat we hier met een hoogwaardigheidsbekleder van doen hebben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: