Spring naar inhoud

Gemak dient de mens

09/12/2011

De stelling van vandaag luidt: de mens is van nature lui. Als ik heel eerlijk ben is er niets fijners dan nietsnutten: lekker eten en drinken in een warm huis en een beetje liggen op de bank. De Romeinen hadden dat haarfijn door en lagen in hun nachtjaponnen aan tafel te kletsen met hun vrienden terwijl ze af en toe een druif aten of een druif dronken.

Ergens onderweg in de tijd is er iets faliekant misgegaan. Een succesvol reclamebureau heeft met een uitgekiende campagne de hele wereld veranderd. ‘Ledigheid is des duivels oorkussen’ was de eerste slogan die vanaf de kansel verkondigd werd om mensen aan het werk te zetten. Daarna werd een direct marketingtool ingezet. Stadomroepers riepen dagelijks: In het zweet des aanschijns zult gij uw brood verdienen. Ook werden promotionele acties ingezet: mensen die hier gehoor aan gaven, kregen in ruil voor hun werk een zakje munten. En zo zijn we heden ten dage beland in een wereld waar luiheid een taboe is geworden.  Gelukkig is er dit blog om het tij te keren.

Want met trots presenteer ik hier een stapel tips waar je u tegen zegt. Tips om het leven te leven zoals het bedoeld is: met zo weinig mogelijk inspanning!

Om te beginnen een paar simpele tips voor de beginnende luiaard:

Er is vanaf nu geen enkele reden meer om naar een druk winkelcentrum te gaan, achter andere mensen aan te sjokken, in rijen te staan en met zware tassen naar huis te sjouwen. Maak gebruik van De Albert Heijn bezorgservice en internetwinkels. Zelfs loodzware driezitsbanken kun je via Neckerman of Wehkamp thuis laten bezorgen.

Zorg dat – als je zo nodig toch wilt werken – je vanuit huis kan werken. Gelukkig heb je de tijd mee; het Nieuwe Werken is een prima alibi om je zo min mogelijk te verplaatsen.

De gevorderde luiaard kan kiezen uit talloze mogelijkheden om zijn hobby met zo min mogelijk inspanning uit te oefenen.  Ik hoorde al van een boekenclub waar slechts uittreksels worden gelezen en er is inmiddels ook een kookclub waar men eerst een aflevering van Masterchef kijkt en vervolgens een traiteur laat komen.  Zelf heb ik een wandelclub opgericht waarbij we diverse routekaarten bestuderen. We zijn nu bezig het Pieterpad te volgen.

Naar Parijs teveel gedoe? Kies op Booking.com een hotelkamer uit (op beschikbaarheid hoef je niet eens te letten!). Aan recensies heb je meer dan genoeg om je voor te stellen hoe gehorig de kamer is of dat de douche wel een heel zacht straaltje heeft en hoe lang je wandeling naar het centrum duurt. Het onvriendelijke personeel wordt je ook nog eens bespaard! De kunstwerken in het Louvre zijn prima te bezichtigen op: http://www.louvre.fr/ Ook andere toeristische attracties zijn met een druk op de knop te zien.

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat men hierin doorslaat: het gemak van een pornofilm kan de voortplanting van de mensheid ernstig in gevaar brengen.

Tot slot veel dank aan H. die mij een hoop werk uit handen heeft genomen door mee te denken over dit blog. Practice what you preach!

Advertenties
3 reacties leave one →
 1. wammes permalink
  09/12/2011 17:17

  rest jou niet deze wens: een dictafoon die deze blog intypt en plaatst op wordpress? met auto corrector?

  • esdirkse permalink*
   14/12/2011 10:48

   Ik ben bijna jarig …

   • wammes permalink
    14/12/2011 12:58

    Da’s een goeie tip. Even kijken of daar een webwinkel voor bestaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: