Spring naar inhoud

Hanzzzz

30/01/2012
tags: , ,

Van nature ben ik geen rasechte dierenvriend. Het is gelukkig ook niet zo dat ik een hekel aan dieren heb, ik doe nog geen vlieg kwaad. Er bestaan mensen die dieren leuker vinden dan mensen. Zo’n mens ben ik niet. (Of er dieren zijn die mensen leuker vinden dan dieren vraag ik me af.) Maar bij de verkering zat een dier in het pakket: Hans. Eerst was er ook nog zijn zus Grietje maar zij heeft het sprookje voortijdig verlaten. Gelukkig ben ik ruimdenkend ingesteld, ook voor dieren is een plaats in mijn hart. Bovendien heeft Hans genoeg aimabele eigenschappen om hem te mogen.  Maar wat mij vooral fascineert, is zijn daginvulling.

Als je er een taartdiagram van zou maken zijn er vier punten. Veruit de grootste punt bestaat uit slapen. Dat kan Hans jaloersmakend goed. Hij gaat ergens liggen en valt in slaap. De ene keer is dat een hazenslaapje, de andere keer een verkwikkend tukje en als Hans heel moe is, wordt het een reuzenslaap. Voor de duidelijkheid: we hebben het hier over zijn dagbesteding. ’s Nachts slaapt Hans natuurlijk.

De rode taartpunt is eigenlijk een minpunt van Hans: hij is extreem smerig. Althans, dat gevoel heeft hij zelf. Hij wringt hij zich in de raarste bochten om elk plekje van zijn lichaam te wassen. Daar heb ik eigenlijk nog wel bewondering voor maar deze bewondering legt het af tegen de oorverdovende smakgeluiden die Hans maakt. Bovendien begrijp ik niet waarom de poes het enige dier is dat het nodig vindt om zich te wassen. Ik heb het een cavia nog nooit zien doen. Men spreekt wel eens over varkentjes wassen maar dat gebeurt dan toch alleen spreekwoordelijk. Vissen wassen zich sowieso nooit.

De derde taartpunt is een stuk kleiner en bestaat uit drentelen. Hans loopt ogenschijnlijk doelloos door de kamer, rust af en toe even uit van die paar stapjes en drentelt dan weer verder. Hij springt eens op een stoel, gaat even zitten op de hoek van de tafel en stippestapt weer verder. H. (de verkering) vermoedt dat dit inspectieronden zijn. Als alles in orde is, kan hij weer gerust verder slapen.

De laatste punt vat ik maar samen onder de noemer basisbehoeften. Ook Hans moet eten en het na vertering vervolgens weer uitpoepen of plassen. Dat kost ook tijd. Daarna valt hij over het algemeen weer tevreden in slaap.

Wat doet Hans?

Advertenties
2 reacties leave one →
 1. Fanclub Hans permalink
  03/02/2012 14:39

  Wat een prachtig verslag over Hans zijn leven! Chapeau!
  Een aantal dingen is natuurlijk niet juist, maar dat komt neem ik aan doordat je nog (!) niet veel van dieren weet. Toch ben je al enorm vooruit gegaan door met Hans in contact te staan. Het is overigens eeuwig jammer dat ik hier geen foto’s kan uploaden, want er zijn talloze foto’s van Hans op Esdirkse’s rug. Dat zou bijna een taartpunt kunnen zijn, van pak ‘m beet 2%.

  Maar goed een prachtig verslag dus, ook al zijn er wat kanttekeningen te bedenken. Eentje kan ik toch niet onvermeld laten. In al Hans zijn levensjaren hier is er nog nooit ingebroken. De zogenoemde inspectierondes betreffen nl. niet alleen het huis aan de binnenkant … ook de achtertuin en de straat voor worden door Hans heel nauwkeurig in de gaten gehouden. Voortdurend is ie op weg van de voor-vensterbank naar de achter-vensterbank alwaar hij de wacht houdt. Vogels in de tuin moedigt ie met wat gemauw aan om vooral wat langer te blijven zitten en rond te vliegen. Vogels zijn goed volk.
  Muizen zijn de speelkameraadjes van Hans: hij gooit ze hoog in de lucht. Helaas komen er niet veel van deze kameraden bij Hans op bezoek. Als troost hebben we een nepmuis genaamd IKEA in huis, zodat Hans toch zijn affectie kwijt kan.
  En komen ik, L. of Esdirkse thuis, dan begroet ie ons met een vriendelijke blik en een warm welkom. Ook wij zijn nl. goed volk. Ja, er ontsnapt maar weinig aan zijn aandacht! Dat ie van al die inspanning af en toe bij moet komen door een klein tukje te doen … ach, dat is eigenlijk heel begrijpelijk vind ik zelf.

  Maar …nogmaals, een prachtig verslag! Dank en hulde aan aspirant dierenvriend Esdirkse. Zelden zo’n prachtig verslag gelezen, dat kan ik rustig zeggen!

 2. suske im permalink
  15/02/2012 09:50

  De taartpunt van mijn Hans ziet er heel anders uit Wat rood is moet groen zijn,wat paars is blauw .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: